Roman Strijbos

0031 6 4211 67 97
iam@romanstrijbos.nl
<3 Amsterdam

 

multi-multi-multimedia designer. Een verschrikkelijke old school term voor de new school beeldmaker die ik ben. Ik denk graag buiten het kader van traditionele media en combineer er ‘t liefst zoveel mogelijk tot één. Altijd op zoek naar nieuwe prikkels, altijd bezig met het leren van nieuwe skills. Tot nog toe gewerkt in creatieve concept ontwikkeling, regie, als grafisch ontwerper, color grader, copywriter en muziek maker. Mijn werk zegt meer dan 1000 CV’s dus neem vooral een kijkje in mijn portfolio.

Ik ben eigenlijk altijd bezig met freelance werk en het najagen van eigen projecten. Meestal in de vorm van bewegend beeld en film. Samen met Levi Verspeek regisseerde ik de korte film Alex die te zien was bij de VPRO. Ook ben ik trots op de videoclips die ik maakte voor mijn eigen nummers Let Them Hang en Selfless Dick.

Leuk weetje: de Kapsalon die ik ontwierp voor een Kebabzaak in Rotterdam is inmiddels zo vaak gejat dat ik hem maandelijks tegenkom online en zelfs in kebabszaken in heel het land.

 

 

Werkervaring

 

2015-heden Freelance

Altijd bezig als audiovisueel ontwerper voor mezelf maar natuurlijk ook voor klanten. Ik maakte verschillende video’s en grafische ontwerpen voor verschillende opdrachtgevers.

 

2017-2019 Youngworks

Bij Younworks heb ik gewerkt als all-round creatief. Youngworks is een marketing- en communicatiebureau dat zich specialiseert in jongerencommunicatie. Hoe breng je je boodschap zo goed mogelijk over aan koppige jongeren? Dat was ook meteen mijn werk: creatieve marketing en reclame oplossingen bedenken voor verschillende klanten die jongeren willen bereiken.

Concrete werkzaamheden verschilden van art direction tot copywriting en grafisch ontwerp. Van brainstormen tot uitwerking en realisatie van verschillende media uitingen zoals een custom pinautomaat voor jongeren, content voor WNF, of een marketing strategie voor een nieuwe productlijn van Rituals voor tieners

 

2014-2017 De Onderwijskamer

Bij de Onderwijskamer werkte ik als persoonlijk huiswerkbegeleider. Kids die moeite hadden met de middelbare school kwamen bij ons om hun huiswerk te maken, of hulp te krijgen met moeilijke vakken. Ik hostte de huiswerksessies. Werkzaamheden bestonden uit het ontvangen van leerlingen, helpen met plannen en huiswerk maken, les geven en bijles geven, hulp met administratie en de website en de ontwikkeling van een nieuwe website voor zusteronderneming Studieklas.

 

2015-2016 Studio Kakhiel

Ken je hem nog, illustrator Kakhiel? Vast wel. In 2015 heb ik even samen gewerkt met Kakhiel aan de opzet van zijn eigen reclamebureau. Het was het plan om vanuit de humor en mentaliteit van Kakhiel bedrijven te helpen aan creatieve concepten en branded content. Helaas werd het bedrijf niet kort daarna alweer opgeheven en zagen maar weinig Studio Kakhiel producten het daglicht. Mijn werkzaamheden bestonden uit concepten ontwikkelen, branding en grafisch design. En leuk om te weten: bij studio Kakhiel ontwierp ik de bestseller Dat Wordt Lachen, het 2e boek met grapjes en illustraties van Kakhiel.

 

Winter 2011 Skileraar

In de winter van 2011 was ik even skigod op de bergen van het tirolse dorpje Galtür. Hier leerde ik kleine boys en girls hoe ze moesten skiën. Vraag me niet naar de foute foto’s van mij als SCHILEHRER RUDYYY.

 

 

Educatie

 

2010

Diploma behaald op Het Vossius Gymnasium te Amsterdam.

 

2016

Afgestuurd aan De Willem de Kooning Academy in Rotterdam aan de afdeling graphic design. Ik haalde voor mijn afstudeerproject een 10.

 

 

Skills

Ik ben een computer wizard en vind het super om nieuwe software te leren (Photoshop, Indesign, Illustrator, Davinci Resolve, Adobe Premiere, After Effects, Cinema 4D, Ableton Live, Logic Pro, Arduino, some programming, etc.).

 

Ik spreek Nederlands Engels en een beetje Duits

 

Recente wapenfeiten

Mijn werk stond op de Dutch Design week in 2016 en 2018

Ik studeerde af met een 10 aan de WdKA

Mijn afstudeerwerk werd genomineerd voor de Drempelprijs, een prijs voor de beste afstudeerders aan de WdKA

In de zomer van 2016 werd mijn werk gekozen voor de gallery show Best of Graduates 2016 van Gallery Ron Mandos

Mijn werk was te zien in verschillende media zoals Het Parool, NOISEY (VICE) en SSBA Salon

 

13876177_1046741552028743_7485691974604501873_n